Ang. katastrofen i Norge

Har gråtit och varit förbannad idag för det hemska som har hänt i Norge. Men det som gjort mig mest irriterad en en liten mening som en jag känner på facebook skrev idag.

"Är som vanligt irriterad på uppmärksamheten på små terrordåd" följt av en länk till en artikel på WHO´s hemsida med statistik över hur många barn som dog under 2009.

Blir irriterad av flera anledningar på detta, för det första för att det är respektlöst! Fine att man vill skapa debatt om det hela och föra ljuset till orättvisor i världen och katastrofer men en annan dag kanske! Han säger indirekt att alla miljoner människor som sitter och sörjer idag är löjliga!

Fan ta dig. Svält, malaria, spädbarnsdöd, lunginflammation osv är förjävligt ja. Absolut. Men det uppmärksammas hela tiden, det bekämpas hela tiden. Inte så hårt som det behövs men det är ingen som inte vet om att det här sker!

Håll käften för en jävla gångs skull, respektera sorgen över 92 döda norrmän, medmänniskor, systrar och bröder.

Så skönt att vara ledig!

Det är bra med jobb alltså. ABSOLUT! Men fan så trött man blir när man inte får mer än en dag ledig åt gången. Men så kommer en helg med två dagar i rad och då hinner batterierna laddas! :)

Nästa helg är jag ledig fredag, lördag och söndag! Hurra! :D (ignorerar de 9 dagar i rad med jobb från 7 på morgonen som följer efter den helgen)


Over and out!

Mina föräldrar

Mina föräldrar är underbara människor. Kanske de bästa jag känner! Eller, garanterat de bästa jag känner faktiskt.

Min mamma Tove är norska från början men har väl snart bott i Sverige längre än i Norge eftersom hon och pappa har varit gifta i 24 år. Och tillsammans nåt år mer än det också. Hon är nog den starkaste människa jag känner, oavsett vilka motgångar som kommer så reser hon sig ändå med ett leende och hon är ryggraden i vår familj.
Fyllde 50 förra året men har ett ungt hjärta, tror starkt på frihet för människor och framför allt oss, sina barn. Vad vi än känner för att hitta på så stöttar hon oss fullt ut och erbjuder tillflykt när vi misslyckas :)



Min pappa är jämtlänning. Och är det väl helt ut i fingerspetsarna, tycker om att jaga älg och ta sig en norrlands för att fira när modo går segrande ur en intensiv hockeymatch. Pappa är genomgod och gör allt för sina barn och sin fru. Jobbar som tågklarerare och är som människa väldigt lugn. Finns alltid där när man behöver honom och är inte kinkig om man behöver skjuts någonstans. Eftersom jag är pappas flicka så är det honom jag står närmst och han är min favoritmansperson i hela världen. :)



<3 Peace

Wohoo!

Så, nu har jag och Kristian fått tag i bostad. :) Vi ska bo i ett stort rum i ett kollektiv. I hela huset bor sammanlagt nio personer men den lägenhet vi har delar vi med två personer. Bra det är ett stort rum så vi kan smita undan och vara ifred när vi vill det. :)

Så, nu blir det garanterat Trondheim till hösten!




AAAAAAAWWW YEEEAAAAAH!



Peace

YUM!

Så, jag har börjat mixa typ alla frukter som jag äter för de blir gamla så fort. Men så idag så satt jag och kände för ett glas apelsinjuice och gick till kylen för att hämta. Så såg jag att det låg några ananasringar där som är nån dag från att bli för gammal. Så jag slängde i dem i mixern med apelsinjuicen. Och några kiwis som började bli skrynkliga och.. Fy fan. Det är nog det godaste jag druckit tror jag. Skulle nog göra en utmärkt drink med lite rom i! :)

Så lite linfrö i, det är bra för en. :)


Tack för att du ringde J, det var kul att höra från dig!

Lägenhet

Skulle ni hyra ut en lägenhet åt oss?


Jogga!

TAMEJFAN! Ikväll ska jag ut och jobba minsann! :D


Dag 02 - Min första kärlek

Oooh då ska vi se.

Svårt egentligen, har liksom funnits så många olika kärlekar så.. Men. Den första som gav mig lite pirr i magen och som blev min första pojkvän han hette Jonathan. Vi gick i samma klass och i fyran så frågade han chans (med sin kompis som stod alldeles bredvid som moraliskt stöd osv.). Jag sa ju såklart ja! Men så när det skulle vara pyjamasparty i ett tält så fick jag inte vara med eftersom jag var tjej. Där tog vår kärlek slut. :) Men jag var glad i de 8-9 månader det varade, till denna dag mitt längsta förhållande. (fast jag och Kristian kommer nog gå förbi det rekordet ganska snart!)

Han gav mig också min allra första cd i födelsedagspresent. En remix-cd med 1997s alla största hits. :)

Så.

"Men hur ser du ut!?" är ju alltid det första man vill höra när man kommer hem :D

Dag 01 - Om mig

Eeeeehmmmm..... Jahapp. Det var ju väldigt precist. :) Så vad skriver man? Vart jag kommer ifrån, vart jag gick skolan eller "roliga" grejor om vad jag läser innan jag går och lägger mig och vilken färg mina favoritstrumpor har?

Meh. Skeptisk. Får blir mer skrivet när det blir ett ämne som är roligare att skriva om.

RSS 2.0