Ahaha!





Hehe ^^

Ikväll är det alltså valborg. What to do? Ingen aning.

Livet suger-

så sug tillbaka!

Karin Boye

Min absoluta favorit


Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
som skapar världen.

Hon hittade iaf någonstans att sitta


Inte sexigt? :)

Så enligt en otroligt fånig "det här är inte sexigt på tjejer"-lista ska vi akta oss för:

1. Snickarbyxor.
Tydligen ser vi ut som förväxta bäbisar.



2. Axelvaddar.
Ok jag håller liiite med på den ändå, för stora axelvaddar är inte snyggt men små kan ibland behövas på en liten kvinna med smala axlar. Men seriöst, hur många axelvaddar finns det nuförtiden?



3. Mormorskläder.
Alltså hela nördstilen med stora glasögon, bohemiska kjolar med fickor, portmonä osv. Men WTF? Såna kläder är jättesöta så shut up!



4. Träskor.
Hmm... Tycker jag är en bedömningsfråga. Vissa kan vara supersöta men de flesta är inte det. Jag är ju inget fan av skor som visar hälen öht.



5. Strumpor i skorna.
Eh, i högklackade sandaler då? Håller med, ser förjävligt ut. Annars fattar jag inte. (en kommentar från en kille var "det funkar bara på Rihanna men allt funkar ju på henne")(?!)



6. Leopardmönster.
Här tycker jag också det är en bedömningsfråga! Leopard som ser ut som det kommer rakt av djuret är väl inte det hetaste men om man gör samma mönster i andra färger och bara som inslag istället för ett helt plagg som en jacka så tycker jag det kan vara helt ok.



7. Jumpsuits.
Ok nej de flesta ser inte alls bra ut i såna. Jag är inget fan. Men många tjejer älskar dem. :)



8. Boyfriendjeans.
Men shut up igen! Det är skitsnyggt. Killarna är avundsjuka för att vi tar deras kläder bara.




9. Dr Martens.
Bara världens snyggaste skor! Snyggt! Punkt slut.



10. Haremsbyxor.
Åh, bedömning igen anser jag. En del är jättefina, i synnerhet såna som ser lite ut som kostymbyxor medan andra bara bör bäras av hippies som luffar i Thailand.




(bilder hittade på google.se)

Scary?


Skattekort och annat som inte funkar

Har inte haft någon tur alls med skattekortet i Norge. Jag fick ett utan problem i slutet av förra året, kom på posten inom en vecka efter att jag varit på likningskontoret i Steinkjer och fått hjälp med att fylla i ett söknadsschema. Sen kom nytt år och alla fick nya på posten utom jag. Så jag kom mig in på internet för att beställa kopia ifall det bara hade kommit bort eller så (som med banken men jag återkommer om det). Så kom det skattekort som jag gav till arbetsgivare. Så gick någon månad som kommer det fram att det är fel skattekort, det är förra årets! Jahapp. Ner på likningskontoret för att fylla i nytt söknadsschema! Skicka in och ska komma om en vecka. Men det kom aldrig? Går någon månad och arbetsgivare börjar fråga igen om skattekorten (jag hade flera jobb) och jag går och kollar igen om jag kan få kopia, om det kommit bort i posten igen. Men nej jag fick inte någon kopia för jag hade inte beställt något för i år. Så ner en gång till på likningskontoret för att fylla i ett nytt (jag har alltså fyllt i alla scheman med hjälp av de som jobbar där). Och här går jag över en månad senare och har fortfarande inte fått något. Jag ringde skattekontoret för en tre veckor sedan kanske för att kolla om de kunde hjälpa mig lista ut vad problemet var, jorå de skulle maila likningskontoret i steinkjer och kolla läget och sedan återkomma. De gjorde de ju inte men jag pratade med Jelena som jag bodde hos i Norge och hon har fått min post, med ett nytt söknadsschema från likningskontoret.

Fan ta likningskontoret och skattekort! Vad har Norge emot mig egentligen?

Med banken hade jag också problem. Tog över två månader innan jag fått tag i inloggning till internetbank och bankkort!! Nästan en månad innan jag ens fick veta vad jag hade för kontonummer.. Beställde nya koder och kort om vartannat, skulle aldrig ta mer än en vecka men det gick bra många fler. (kom bort i posten?)

Jag ska flytta till Trondheim till hösten och kan väl bara hoppas att det blir bättre den gången! Det är mycket konstigt för jag har aldrig hört om andra svenskar som bott i Trondheim, Bergen och Oslo som haft några problem alls.. De hatar nog bara mig. Kanske för att jag har så många namn, otroligt många som retar sig på det. :)

Jaja.. Händer väl inget värre än att de drar 50% av min lön istället för den riktiga skatten.

OAO

Tillbaka i Sverige

Tillbaka! Har jobbat mer på två veckor än på hela vintern i Norge så det känns ju bra! :) Har fått 90% hela sommaren och fram till sommaren ser det ut att bli en hel del jobb också! Myyyycket bra.

Ska starta en till blogg idag, jag och Kristian ska ha den tillsammans och skriva in recept som vi provat och tycker om på! Det ska bli en receptbok sen men för nu får det ligga på nätet. :)


Peace

Star Wars

Varje gång jag får veta nåt nytt om vad som hände bakom kulisserna på inspelningarna av Star Warsfilmerna så dör en bit av min själ.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article12819713.ab

RSS 2.0