Tillägnat Östersund

Som har parasiter i vattnet som orsakar magsjuka/diarré och diverse magkramper och feber. :)


take me down to the Parasite City where the water´s tainted and the people feel shitty! Oh won´t you pliiiiiz take me home! ;D


This one is for you <3

Den gjorde mig nästan lika glad som DU gör mig :)


Damn! I wish I was a lesbian
Damn! I wish I was, and that you were, too
So I could fall in love with you




<3

Skattekort och bankkonto

Så, för att jobba här och få sin lön så behöver man ett skattekort. Så jag åkte ner till "Statens hus" som ligger här i stan där skattekontoret ligger. Eller "likningskontoret" och visade mitt pass och berättade att jag har fått jobb på bowlinghallen som var det enda jag hade då. Damen där fyllde i några papper åt mig, skrev upp adressen jag bor på och om jag var ogift och liknande och ba-da-bom tre veckor senare så har jag fått mitt skattekort och nya norska personnummer på posten. Sen åkte jag till postkontoret för att öppna ett lönekonto, heller inga konstigheter. De tar kort på en också så att ens kontokort också blir ens legimitation. Det är en smart grej tycker jag! Det ska komma på posten inom 10 dagar, internetbank och hela grejen. Det är inga konstigheter alls, bara lite smått omständigt :) Sen måste jag hitta kopia på betyg och bevis på att jag har jobbat där jag påstår. Såklart. Men jag har aldrig behövt visa mitt betyg sen jag gick ut gymnasiet 06 så vart ligger det liksom? :)

Nu skulle jag kunna skaffa ett eget telefonabonnemang också om jag vill, det som jag har nu fick jag skriva på Knut Harald som är en av mina roomiesar eftersom jag inte hade något norskt personnummer. :) Undrar om vi ska ta och kolla på om det går att ändra... Jag hatar att behöva låta andra människor ha ansvar över mina saker.

Well anyway, grattis på födelsedagen till Kristian och Mia som fyller år idag! Hoppas ni får en fin dag.

OAO

det är kallt!

Det är väl iofs inte så in i helvete kallt då men -13 är det ute iaf och eftersom jag bor i Norge så bor jag i ett dåligt isolerat hus (varför är så många hus här det egentligen?) som behöver eldas varmt. Och det tar alltid lite tid med såna saker. Och det hjälper inte direkt att bo med en katt som heter Fifi som öppnar fönster helt själv när hon vill ut, hon stänger dem ju liksom inte efter sig direkt. Det är tur för henne att hon är söt :D Nåja, nu är det på med tjocka strumpor, mössa och en varm filt tills huset blir lite varmare ^^
Var på Gina Tricot igår för att lära mig hur kvällsrutinerna ser ut, det gick helt ok. Massa räkna pengar och skriva under att man räknat pengarna och hur mycket det var osv. Inga konstigheter. Imorgon ska jag dit och lära mig hur morgonrutinerna ser ut. Sen på kvällen ska jag iväg och börja jobba på hotellet Tingvold som servitris. :)


"Don´t do anything sexual, boys hate that"


Nani out

En Nemi jag kan relatera till


Haha! :D

Gick in på google och skrev in "where is Chuck Norris now" och klickade på "jag har tur"-knappen. Fick detta som svar:

"Google won't search for Chuck Norris because it knows you don't find Chuck Norris, he finds you."


:D Awesome

Haha! :D

Gick in på google och skrev in "where is Chuck Norris now" och klickade på "jag har tur"-knappen. Fick detta som svar:

"Google won't search for Chuck Norris because it knows you don't find Chuck Norris, he finds you."


:D Awesome

Sovställningar

Det är ju ofta snack i tidningen (aftonbladet) om vad olika sovställningar säger om oss som personer men jag har aldrig hittat min favoritsovställning förren nu! :D Fast jag vet inte om jag varken tycker om vad den säger om mig eller om jag tror på såna här saker så otroligt mycket. Men den är iaf med. :) Min syster Annichen brukar reta mig för den ibland, men det är faktiskt riktigt bekvämt. "Matterhorn"

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article8129390.ab


Fin dag idag fastän det är mulet. Är liksom bara allmänt på mycket bra humör :) Kanske tack vare ...


Lyssnar på RHPS också när jag är ute och går med hunden. Den här låten är en av de roligaste


Bara några jag gillar :)






Det sista motivet är något jag verkligen skulle kunna tänka mig att ha! Det kommer ur en film som heter Hedwig and the angry inch under låten The origin of love. Det är visst baserat på en historia av Platon om kärlek och hur vi är ämnade för varandra osv. Har inte kollat upp detta så noga men det är vad jag hört iaf. :)

Man tager vad man haver

Ibland får man ta vad man har och finna inspiration i det. Vet inte om jag kunde tänkt mig den här kanske men lite kul är den ändå :)





Den här tycker jag är lite söt :) Och samtidigt är jag glad att jag inte har tår som sitter ihop..



Och den här då? :)


Glasögonstatuering


"Inatt jag drömde..."

Drömde inatt att jag jobbade på en strand som underligt nog låg i Miami i Australien. Jobbade med att spela strandfotboll och det var ständig varmt och precis innan solnedgång. <3

Sen så vaknade jag och var i ett mörkt och kallt rum. Yay... Inget fel i att bo här alltså men.. Det är inte en strand i ett varmt land :) Men solen sken ute så då blev jag lite gladare.

Senare idag ska jag börja röja ut rummet som jag ska sova i, det som Jelena och Knut Harald ska börja rusta upp nu i helgen. Kommer bli kul att flytta in i källaren.

OAO

Dagens inspiration 27

"No one can really pull you up very high — you lose your grip on the rope. But on your own two feet you can climb mountains."


– Louis Brandeis

Dagens inspiration 26

"A life of reaction is a life of slavery, intellectually and spiritually. One must fight for a life of action, not reaction."


– Rita Mae Brown

Måndag igen?

"one day I know you´re going to be the man I know you can be and were born to be"

Usch så sentimentalt och ledsamt det är i "Jericho" nu. Vad är grejen med att den är så jävla trovärdig! Både goda och onda dör, i synnerhet de goda. Får så ont i magen av det och ändå är det så jävla bra. Fan. :) Det hade nog varit lättare att se det här utan så mycket östrogen i kroppen! Åhnej... Nu börjar avsnitten med den så in i helvete snygga Major Beck! Haha :D


Har för övrigt sett lite film med Ellen Page i det senaste, hon är helt grym! Såg först "Juno" då och sen "Hard Candy". Hon är helt fantastisk i den! Spelar en 14åring som ger sig efter en vuxen hon chattat med som utger sig för att vara fotograf, ger sig fan på att busta honom som pedofil och drogar honom och mja.. Se den själv. Sen ska jag se "Whip it" som jag sett förut men det bara är något med den som talar till den punkiga 16åring jag brukade vara.

Dags för promenad med hunden innan Jelena och Liss kommer för att ha lite myskväll :)

OAO

Dåliga nyheter

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8124837.ab


Hmm.. "Det är det första mordet på en turist sedan fotbolls-VM i somras." Vad fan är det för mening? Skulle det föreställa vara en lång tid mellan mord på turister eller?

Mr Oogie Boogie Man!


Dagens inspiration 25

"Pain is a part of being alive, and we need to learn that. Pain does not last forever, nor is it necessarily unbeatable, and we need to be taught that."


– Harold Kushner

One day I´ll fly away




















Saknar min familj idag :)


Eld!

Jag gjorde en eld idag :D Lite stolt är jag allt, det är inte ofta vi kommer överens. Oftast får jag till att svärta trät lite men just inte så mycket mer. Eller så somnar jag för att det är så varmt och mysigt och när jag vaknar så har den slocknat. Nåja, nu ska jag vara vaken och bevaka den jäkla elden noggrannt!

Har fått jobb på ett hotell som servitris. :D Tingvold heter det. Börjar vecka 47! Ett steg närmare världen.


Cuppa
a cup of tea or coffee 'Drop by this arvo for a cuppa' means please come and visit this afternoon for a cup of tea or coffee.

Dagens inspiration 24

"Put your heart, mind, intellect, and soul even to your smallest acts. This is the secret of success."


– Swami Sivananda Saraswati

Dagens inspiration 23

"Luck is the by-product of busting your fanny."


Fast jag är skeptisk till denna ändå. Jovisst kan man se det så men då skulle jag inte kalla det tur utan välförtjänt framgång. Tur är sammanträffanden, ibland bra och ibland dålig? Eller? :)

Jag hade lite tur igår iaf, skickade ut lite cvs till olika restauranger och hotell här i Steinkjer och fick svar på ett av dem redan efter 3 timmar. De sökte visst folk dit jag råkade söka och ska dit idag och snacka med honom lite. tada? :D

Peace

I used to know the sound of a smile in your voice


Chook


The term chook means a chicken, usually a hen

händelselöst.

Det har skrivits en skandalbok där kungen är med, några småpojkar i Bräcke har cyklat in i en älg, det finns ett fyllefilter för facebook och en kvinna i storbrittanien har fåt tvillingar av olika kön OCH hudfärg. Yeah, heja världen. Men så hittade jag en sjukt jobbig sak i tidningen. Nämligen ännu en jävla robot!




De kommer ta över världen I tell you. De ska användas på typ sjukhus och liknande sägs det. Jag undrar lite sådär att är inte världen hyffsat överbefolkad redan? Måste vi ha robotar som tar över människor jobb? Vad ska vi göra då?

Hehe :D

Yeah I know, shut up. Klockan är fan efter 12 :D

You can take me but you cannot take my bunghole!

http://www.youtube.com/watch?v=2yW_sIKBfIk

"Snag"

The raw type sausages usually cooked at a BBQ. They can be made of pork, beef or chicken.

Har sökt ännu mer jobb idag!

Madelene och en tjej som heter Sara kommer över idag, Madelene har varit på arbetsintervju på en klädesbutik som heter Wagner nere "på byn" här. Och det lät som den gick bra! Jag hoppas verkligen hon får det här jobbet. Det vore så himla roligt att ha henne här, och Sara också för den delen. Den gamla "svenskbyn" som fanns här tidigare är det tydligen inte så mycket kvar av men vi får bilda en ny tycker jag! :)
Har sökt på Jysk och Möbelringen, Coop, Rema 1000 och några fler. Ska söka på två fabriker som tillverkar olika köttprodukter sen imorgon också. Det ska nog bli bra det här. ^_^

har suttit och kikat på massa bilder från min och Elinors resa som vi gjorde för något år sedan och jag blir så jävla ressugen! Vill ha pengar NU så jag kan fara NU :D

Gammal borg



Happy posers



En gammal teaterruin



En fin Elinor



En glad Nani



Fin bild från en av alla våra ruinpromenader



Dokumenterar :)



Fridens liljor

Dagens inspiration 22

"I just kept on doing what everyone starts out doing. The real question is, why did other people stop?"


– William Stafford

Ååååh tatuering!

Är nåt så in i helvete sugen på tatuering nu. Har en bild av Derek Hess som jag vill ha på underarmen som jag bara älskar.



"Hemorrhage" heter den. blödning. Awesome. :)

Han är förövrigt en grym konstnär! Hittade honom i ett avsnitt av LA Ink där en snubbe skulle ha en gadd av honom.



<3 OAO

Invandrare?

Ok, då är ansökan om ett norskt personnummer och skattekort inlämnat så snart är jag en laglig invandrare som betalar skatt i Norge. Den ni. :) Jag åkte ner till Statens Hus här i Steinkjer och gick till 6e våningen för det var tydligen dit jag skulle och så fick jag hjälp med att fylla i två papper och badabom så var det fixat. Allt jag behövde var namnet på de jag bor hos och mitt pass. Så nu borde jag få min lön också från bowlingen, awesome. Första norska lönen.. Iofs bara för tre dagar och på minimumlön men det kommer ju bli bättre till nästa gång såklart!

Lite trött idag, mådde ju inte riktigt så underbart igår så det är väl därför skulle jag tro.

Saknar Stockholm supermycket nu för tiden. Och Malin och Sandra. Och Mia. Och Christoffer och Elinor och Emelie och Annichen och Madelene och Tommy och allt möjligt mer folk. Men det blir väl bara så :)



En bild som jag tog på jobbet när jag jobbade som väktare i Stockholms Hamn, ca 4.30 på morgonen.

Dagens inspiration 21

"Can anything be sadder than work unfinished? Yes, work never begun."


– Christina Rossetti




artikel som Fritzl

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8054416.ab


adressen till artikeln.

Seriöst? Ibland undrar man ju om såna här människor verkligen ska få tillgång till något alls; andra människor, two and a half men, mat... Men det är ju fint att han får extra beskydd i fängelset? :p Han skulle väl knappast överleva särskilt länge annars antar jag, har förstått att man som pedofil ligger högst upp på listan av folk som får spö i finkan och en som sysslat med både pedofili och incest och frihetsberövande i så många år lär knappast ha en bättre status. Nä man ska väl inte önska människor ont men det är så svårt i såna här fall. I synnerhet med någon som tror att han ska få komma undan med det. Vilken låtsasvärld är det han lever i?

RSS 2.0